الكنافه بالقشطه
المقادير:
اول شئ السيرب ( الشربات)
3 كوب سكر
1و ربع كوب مياه
عصير ليمونه
بعد الغليان م ك سمن فلاحي ذرة فانيلا
نصف كيلو كنافه عشان تكون مقرمشه نضعها فى الفريز
ربع كيلو سمنة
كوب وثلث سكر بودر
قشطه بلدى
عمل القشطه
2 كوب حليب
2 م ك نشا
علبة قشطة بلدي
ذرة فانليا
التحضير:
غليت 1 كوب وربع حليب علي النار
ذوبت النشا في الربع كوب الحليب المتبقي
و نزلت بيها علي السخن
و فضلت اقلب بسرعة
وضعت ذرة الفانيلا
ثم علبة القشطة
اما الكنافه
نضع الكنافه على السكر البودر والسمن تفركيهم مع بعض لحد ماتتجانس السمن والسكر والكنافه
نجيب صينيه وندهنها بالسمن ونقسم الكنافه جزئين
جزء يوضع فى الصينيه والجزء التانى للوجه
اجيب الكنافه الجزء الاول وافرشه فى الصينيه واضغط واساوى
نضع القشطة مع مراعاة وضعها في المنتصف خلى بالك متجيش جنب الحواف عشان ما تتحر قش
و بعدين اضع الجزء الثاني واساوى الوش
و علي فرن وسط
180 حتي تجدي حواف الكنافة تركتها ثم نسقيها سيرب (شربات) ثقيل بارد
وبالهناء والعافيه
تعليقات
إرسال تعليق