البوظه المصريه |
- المقادير :-
1 كوب دقيق
2 كوب سكر
5 كوب ماء
25 جرام خميره ( حوالي مايملأ معلقه شاي كبيره) و يفضل إستخدام الخميره البيره
ملعقه ماء ورد او فانيليا ( معلقة شاي صغيره)
- طريقة العمل :-
1- يتم إحضار وعاء متوسط و يتم وضع السكر ثم الماء ثم يقلب جيداً حتي يذوب السكر بالماء.
2- يتم إضافة الدقيق مع التقليب بمضرب سلك يدوي او كهربائي او بإستخدام المعلقة.
3-يتم وضع هذا الخليط علي نار متوسطه مع إضافة ماء الورد او الفانيليا حتي يتماسك الخليط ( اي يكون قوامه مثل قوام البشاميل).
4- بعد تماسك الخليط يرفع من علي النار و يترك حتي يبرد.
5- تذاب الخميره في (معلقه سكر صغيره+ربع معلقه صغيره ملح+معلقه كبيره من اللبن).
6- يتم وضع الخليط البارد مع الخميره في الخلاط للمزج بينهم.
7- ثم تترك في مكان دافئ (كالفرن) في وعاء كبير حتي تتم عملية التخمير.
عند التقديم يتم صبها في كوب و يمكن وضع المكسرات علي حسب الرغبه علي الوجه.
كوب دقيق
كوب سكر
ربع معلقة خميرة
ربع معلقة سكر
ربع معلقة فانيليا
مكسرات للتزيين
الطريقة
1كوب دقيق وتضع عليه 1كوب سكر
وتضع عليه3كوب ماء وتضع جميعهم سويا عالنار الى ان تصبح لاهى ماسكه ولاهى
سايبه خليها بين البينين ثم اتركيها تبرد قد نص ساعه ثم احضرى كوب اخر فارغ
ضعى به ربع معلقة خميره مع ربع معلقة سكر والفانيليامع معلقة ماء وقلبيهم
ثم افرغى هذا المحتوى على خلطة الدقيق مع السكر مع الماء بعد مايبردو ثم
اخلطيهم فى الخلاط وبع ماتخلطيهم فرغيهم فى حله كبيره لانها هاتنفش
واتركيها لمدة 3ساعات خارج التلاجه ثم ضعيها داخل الثلاج لتبرد م تصب فى
كاسات وتزين بالمكسرات وبالهنا والشفا
- طريقة العمل :-
1- يتم إحضار وعاء متوسط و يتم وضع السكر ثم الماء ثم يقلب جيداً حتي يذوب السكر بالماء.
كوب دقيق كوب سكر ربع معلقة خميرة ربع معلقة سكر ربع معلقة فانيليا مكسرات للتزيين الطريقة 1كوب دقيق وتضع عليه 1كوب سكر وتضع عليه3كوب ماء وتضع جميعهم سويا عالنار الى ان تصبح لاهى ماسكه ولاهى سايبه خليها بين البينين ثم اتركيها تبرد قد نص ساعه ثم احضرى كوب اخر فارغ ضعى به ربع معلقة خميره مع ربع معلقة سكر والفانيليامع معلقة ماء وقلبيهم ثم افرغى هذا المحتوى على خلطة الدقيق مع السكر مع الماء بعد مايبردو ثم اخلطيهم فى الخلاط وبع ماتخلطيهم فرغيهم فى حله كبيره لانها هاتنفش واتركيها لمدة 3ساعات خارج التلاجه ثم ضعيها داخل الثلاج لتبرد م تصب فى كاسات وتزين بالمكسرات وبالهنا والشفا
تعليقات
إرسال تعليق