الكيكة الاسفنجية
المقادير :
6 بيضات
كوب سكر بودرة
كوب دقيق
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة فانيليا
الطريقة :
ضرب البيض والسكر والفانيليا بالمضرب الكهربائى
وبعدين نكون ناخلين الدقيق لازم يتنخل علشان يدخل جواه هواء
ونحط عليه معلقة البيكنج بودر طبعا يتحط علي الدقيق علشان متسكعش
وبعدين نقلب المقادير سوا ونكون محضرين صينية مدهونة سمن او زبده او زيت ونرشها بشوية دقيق وعلي الجناب بتاعت الصينية
وننزل بالخليط طبعا
من شروط نجاح الكيكة تسخين الفرن قبل منها بربع ساعة
وبعدين ندخلها الفرن لمدة ربع ساعة مفتكرش اكتر من كدا يعني علشان كلها بيض بتستوي بسرعة
وبعدين نحطها علي الشبكة اللي في النص علي درجة حرارة 180 درجة
ولما تستوي نطفي البوتجاز ونسيبها جوا الفرن لمدة 10 دقايق علشان متهبطش
المقادير :
6 بيضات
كوب سكر بودرة
كوب دقيق
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة فانيليا
الطريقة :
ضرب البيض والسكر والفانيليا بالمضرب الكهربائى
وبعدين نكون ناخلين الدقيق لازم يتنخل علشان يدخل جواه هواء
ونحط عليه معلقة البيكنج بودر طبعا يتحط علي الدقيق علشان متسكعش
وبعدين نقلب المقادير سوا ونكون محضرين صينية مدهونة سمن او زبده او زيت ونرشها بشوية دقيق وعلي الجناب بتاعت الصينية
وننزل بالخليط طبعا
من شروط نجاح الكيكة تسخين الفرن قبل منها بربع ساعة
وبعدين ندخلها الفرن لمدة ربع ساعة مفتكرش اكتر من كدا يعني علشان كلها بيض بتستوي بسرعة
وبعدين نحطها علي الشبكة اللي في النص علي درجة حرارة 180 درجة
ولما تستوي نطفي البوتجاز ونسيبها جوا الفرن لمدة 10 دقايق علشان متهبطش
تسلم ايديك
ردحذفراااااااااااااااااااااااااااااائعة
ردحذف