المقادير
4 بيضات
ملعقه فانيليا
125 جم سكر
125 جم دقيق فاخر
ملعقه بيكنج بودر
ملعقه فانيليا
125 جم سكر
125 جم دقيق فاخر
ملعقه بيكنج بودر
للحشو والتزيين
كريم شانتيه
فزدق وشيكولاته وجوز هند محمص قليلا(او حسب رغبتك)
الطريقه
هتعرف انو جهز لما تلاقى رغاوى بيضاء ظهرت وانتى بتقلبى البيض زى الصوره كده
نقلب السكر والبيض بالمضرب اليدوى الاول لحد لما تيجى تحطى صابعك
فى الخليط تحسى انو سخن تقدرى تستحمليه تشيليه على طول
هنكمل ضرب بقى بالمضرب الكهربائى
لحد مانوصل للدرجه دى انو يفضل فوق الوش فترة طويله
نضيف بقى الدقيق واحده واحده ونقلب بالرااااااحه
ونجيب صينيه مستطيله مفروده ونحط عليها ورق الومينيوم او ورق خبز لو عندك
ونصب فيها العجينه ونساويها
ونحطها فى فرن متوسط الحراره حوالى تلت ساعه
ولما تطلع نغطى الوش ونتركها تبرد خااالص
ونشيل منها الورق بالشكل ده ونغطيها بالحشو ونلفها رول
وبعد الانتهاء نغطيها بباقى الكريم شانتيه(انا زودته نص كيس نسكافيه ادالو طعم رائع)
والتزيين بقى حسب زوقك اللى انتى بتحبيه
انا والله كان عندى افكار موووت بس يومها كنت عامله الجاتو اخر اليوم
غسيل بقى وتنفيض وغدا وانتو عارفين فكنت هلكانه جدا مش قادرة ازين اكتر من كده
لكن البركه فيكى انتى بقى
تعليقات
إرسال تعليق